Program Yapmanın önemi ; tam olarak şu şekilde anlaşılır: gün içerisinde kaç kez 24 saat bana yetmiyor, hiç bir işimi yetiştiremiyorum, yapacaklarımı her zaman unutuyorum gibi içsel konuşmalarınız oluyor mu?
Aslında gün içinde asla yeterli saat olmadığını düşünüyor ve programlama yapmaktan kaçınıyoruz. Toplantıdan buluşmaya gitmek, fiili iş yapmak, aile yükümlülüklerini yerine getirmek, ayrıca biraz “ben” zamanına uymak, düşünmeyi bırakın, yapacak çok şey var. Kendinizi organize etmenin daha iyi bir yolu olmalı. Neyse ki var. İnsanlar yıllardır düzenli kalmak için bir yapılacaklar listesi oluşturuyor. Çok basit görünüyor, ancak bir yapılacaklar listesi oluşturmakla onu yürütmek arasında bir fark olduğu unutulmamalıdır.
Günün sonunda yapılacaklar listenizdeki her şeyin tamamlanmasını ister misiniz? Üretkenliğinizi süper artıran bir yapılacaklar listesi nasıl oluşturulur.
Takviminiz çok mu dolu?
Yapmanız gereken ilk görevi yazmaya başlamadan önce, takviminize bakın ve vaktinizi neyin tükettiğini görün. Nadiren yaptığınız, zaman alan bir görevi listelediğinizi fark edebilirsiniz. Bir kitap kulübündeyseniz ve akşamları çömlekçilik dersleri alıyorsanız, pek katılmadığınız etkinliklerden birinden vazgeçmeyi düşünmeniz gerekebilir. Listenize bakın, asla tamamlanmış olarak işaretlenmeyin, üzerinde zihinsel bir etkisi olabilir. sen ve kendini verimsiz hissettiriyorsun.
Listenizi planlamak için zaman ayırın
Yapmanız gereken ve yapmak istediğiniz aktiviteleri sıraladıktan sonra listenizi dikkatlice planlayın. Bunun için kendinizi evinizde izole edin veya bir gün / hafta / ay içinde başarmanız gereken şeylere odaklanmak için başka bir yere gidin. Tamamlamak istediğiniz görevlere odaklanmak için en az 15 dakika ayırın. Tüm görevlerinizi bir günde listelemek kolaydır, ancak gerçekçi olun. İş yerindeki bu toplantı uzun sürecek ve eve geldikten sonra banyoyu boyamanıza engel olacak mı? Toplantılarınız genellikle daha uzun sürüyorsa, tuvaleti boyamayı daha az yapacağınız başka bir güne taşıyın.
Görevleri ayrıntılı olarak tanımlayın
Yapılacaklar listenizi planlarken, her bir görevin olayını açık uçlu bırakmak yerine ayrıntılarıyla anlatın. Tüm görevleri tamamlandı olarak işaretlemeden önce tamamlanması gereken tüm bileşenleri bildiğiniz kadar kesin olun. İş yerinde, hazır bir PowerPoint sunumunuz olması gereken bir sunumunuz olduğunu varsayalım. Bunun yerine, “Sunum için PowerPoint” deyin, söz konusu PowerPoint’i oluşturmak için gereken her bileşeni tanımlayın; araştırma, kopyalama, diyagramlar, illüstrasyonlar, stok resimler ve grup için fiziksel kopyalar yapma. Bu teknik, kendinizi yapılacaklar listenize tek bir şemsiyenin altına sığabilecek birden çok görev eklerken bulduğunuzda da işe yarar.
Öncelikli Görevler
İlk önce onların yapılmasını sağlamak için en önemli görevlerinizi listenin en üstüne koyun. Benzer şekilde, korktuğunuz görevlere öncelik verin. Bu şekilde, bu görevlere tamamlamaları için bolca zaman vermeniz gerektiğini bilirsiniz. Onlara bitirmek için ne kadar zaman alacaklarına dair iyi bir konservatif tahmin vermek, yapılacaklar listenizin geri kalanını planlamanıza yardımcı olacaktır.
Tekrar eden görevleri takip edin
Bir görevin ne kadar zaman aldığını bilmek, üretkenliğinizi süper artıran bir yapılacaklar listesi planlamanıza yardımcı olur. Ay sonunda sunmak için oluşturmanız gereken aylık bir raporunuz olduğunu varsayalım. İşi ileride kullanmak üzere tamamlamanın ne kadar sürdüğünü takip edin. Bazen aynı proje duruma bağlı olarak daha uzun veya daha kısa sürer. Aylık rapor örneğimizde, bazı aylar diğerlerinden daha yoğun olabilir ve raporların oluşturulması daha uzun sürer. Üretkenliği korumaya devam eden bir yapılacaklar listesi planlamak için bu bilgileri kullanın.Program Yapmanın Önemi
Yapılacaklar listesi uygulamaları
Kalem ve kağıt, yapılacaklar listelerini oluşturmak için harika çalışır, ancak üretkenliğinizi süper artıran bir yapılacaklar listesi oluşturmak için bir uygulama indirmek isteyeceksiniz. Süreci çok daha kolay otomatikleştiren çok sayıda zamanlayıcı ve görev izleme uygulaması vardır. Ayrıca, bu uygulamayı destekleyen herhangi bir cihazdan ona erişebileceksiniz. İşte favori üretkenlik uygulamalarımızdan birkaçının listesi: Program Yapmanın Önemi