Öğrenci Koçluğu
“Mutlu ve Başarılı İnsan” insan sloganını ile çalışmalarımıza adapte ederek, yaptığı işten mutlu olan ve mutlu olduğu işi yapmasını hedeflediğimiz öğrenci destek programları planlıyoruz.
- Başarılı öğrenci nasıl olur?
- Başarılı öğrenci mutlu öğrenci midir?
- Mutlu ve Başarılı Öğrenci Modeli Nedir?
Sorularını sorduğumuzda zihninizde mutlaka cevap verebilecek düşünceler oluşuyordur.Sizler gibi düşünüp geliştirdiğimiz ve alternatif çözüm teknikler uygulayarak sonuçlandırıyoruz.
ÖĞRENCİ KOÇU NEDİR?
Öğrenci koçu; gerçekten ülkemizde hızla gelişen ve artan bir koçluk türüdür.Bundan dolayı seçeceğiniz Kurum veya Kişileri dikkatli seçmelisiniz. Seçme-Yerleştirme Merkezli Eğitim sisteminin getirdiği bazı ihtiyaçlar ortaya çıkmıştır. Öğrencilerimizin çoğu henüz 11-12 yaşında bu sistemin gerektirdikleri ile karşı karşıya kalmaktadırlar. “Aile – Öğretmen (Okul) – Öğrenci” arasında sırf bu nedenle farklı bir ilişki düzeyi oluşmuştur.
Bu ilişki üçgeninin temel unsuru çocuklarımız olmakla birlikte, okullarımız da bu sistemin gerektirdiklerini kendi sistemleri içerisine taşımak durumunda kalmaktadırlar.
Aile-Okul-Öğrenci üçgenindeki ilişki sonucu hedeflenen sonuçlar nelerdir:
- Okul Başarısı
- Sınav Başarısı
- Hayata Hazırlık (Daha çok özel okullarda)
Maalesef ki çocuklarımızın tüm hayatı bu sistem nedeniyle 5 seçeneğe ve 4 saatlik bir zaman dilimindeki performansa indirgenmiştir.
Durum böyle olunca ülkemizde birçok kurum ve kişi tarafından daha yeni yeni anlaşılmaya başlanan KOÇLUK metodolojisi, Aile-Okul ve Öğrenci üçgeninin imdadına yetişmiştir.
Yukarıdaki belirtmiş olduğumuz durumla birlikte, çocuğun sosyal çevresi, ders çalışma motivasyonu, özgüven çalışmaları ile ilgili hemen hemen hiç bir okulda destek verilmemektedir.
Öğrenci Koçluğu ‘da ; öğrencinin bireysel, zihinsel ve sosyal gereksinimlerini tamamlamak üzere çıkmış olduğumuz bu yolda başarılı sonuçlar alarak, hedeflerimizi her zaman daha ileriye taşıyoruz. Koçluk çalışmalarında, Psikolog, PDR uzmanı ve Koç uygulamalar yapmaktadır.
Aileler veya öğretmenler Öğrenci Koçluğu ile öğrenci arasındaki çalışmalar başlamadan önyargılı davransalar dahi ilk çalışma itibari ile fark edilebilecek düzeyde değişikliği göreceklerdir.
Öğrenci Koçu’ndan Neden Destek Almalısınız?
Öğrenci veya Veli iseniz en belirgin sebepleri ;
- Ders çalışamıyorum / Çocuğum ders çalışmıyor
- Dikkatimi veremiyorum / Çocuğum sürekli bilgisayar veya telefonla oynuyor
- Çok sıkılıyorum / Ne kadar ısrar edersek edelim bizi dinlemiyor
- Ne yapacağımı bilmiyorum / Hedef belirleyemiyor
- Öğrenemiyorum / Derslerinde başarısız vb..
Öğrenci Koçluğu Çalışmalarında Başlıca Kullandığımız Teknikler;
- Projelendirme
- Hedef Belirleme
- Hızlı Okuma Eğitimi ve Test Çözme Teknikleri
- İmgeleme
- Hafıza Teknikleri
- Zihin Haritaları
- Dikkat Geliştirme
- Çoklu Öğrenme Envarteri
- Duygusal Zeka Testi
- Sınav Kaygısı Testi
- Özgüven
- Motivasyon
- Sınav Kaygısı
- Kitap Terapisi
- Film Terapisi
(Not: Yukarıdaki sıralanmış uygulamaların bazılarını aynı anda uygulamak gerekmektedir.)
Öğrencinin öncelikli ihtiyaçlarını belirleyerek uygulamalardan bir kaçını veya tamamını kullanmaktayız.
Sonuçları tesadüfe değil, başlangıcında belirleyerek adım adım hızlı ve net bir şekilde rapor sunarak tamamlamaktayız.Değişimi her hafta gözlemleyerek başlangıç ile çalışma sonunda ki farkı farketmemeniz imkansız hale gelmektedir.
Program uygulaması birebir olup, “Öğrenci ve Koç ”un uygun zaman dilimlerine göre planlanmaktadır. Randevu için en erken 1 hafta önceden iletişime geçmeniz gerekmektedir.
Program Saati : 6 ( 1 Ay) (Çalışmalar her hafta 1.5 saat olarak planlanmıştır ve Koçu ’n inisiyatifi ile bu süre %10 %20 artabilir veya azaltılabilmektedir.)